torstai 16. heinäkuuta 2015

Pyöräkesä 2015



Tämän kesän missio oli kehittää teräksiset pyöräjalat ennen Tahko triathlonin täydenmatkan kisaa 15.8. "Kesäloma" alkoi lauantaina 13.6. Jukolan Venlojen viestillä Paimiossa, jonka jälkeen oikeastaan en ole sitten paljon muuta tehnytkään kuin polkenut pyörää. Ensin pari viikkoa retkivarusteilla pakattua cyclocrossia Turusta Hampuriin ja sen jälkeen erinäisiä lenkkejä kotiSuomessa välillä maantiepyörällä, välillä cyclolla. Jos olisin jäänyt odottelemaan hyviä säitä, niin tämä pyöräkesä 2015 ei olisi vielä alkanutkaan. Tutuksi on tulleet kovat tuulet ja sadepilvet, mutta sitä paremmalta tuntuu aina lenkin jälkeen päästä lämpimään suihkuun ja syömään. Toistaiseksi kilometrejä on kertynyt kuukauden aikana reilut 2000km. Rehellisyyden nimissä pyöräjalat eivät aivan vielä tunnu teräksisiltä ja jopa hieman jänskättää tuo täydenmatkankisan 180km pyöräily - etenkin sen osalta, että kestääkö takapuoli! Ompelin tänään pyörähousuihin ekstrapehmusteen auttaamaan asiaa. Viime kesänä testailin erilaisia satuloita ja parhaaksi valikoitui ISM Adamo Road satula. Vaikka satula olisi kuinka hyvä niin jos joka päivä kuukauden aikana ajaa lähes 100km niin kyllähän se alkaa tuntua. Ei voi mitään. Mikään ei tule ilmaiseksi, ei etenkään pyöräjalat!


Tässä satulassa on tullut vietettyä lähes 100h - kuin toinen kotini!

Retkipyöräilystä voisin kirjoittaa ihan erikseen oman tarinan blogiini. Reissu oli elämäni ensimmäinen pidempi retkipyöräreissu, mutta ei varmasti jää viimeiseksi. Ihastuin nimittäin pyörämatkailuun siinä määrin, että mielessä pyörii jo useampikin eri reittivaihtoehto tuleville lomille. Tällä kertaa matka kesti 2 viikkoa (1400km), mutta pidempikin reissu houkuttelisi. On se vain ihme miten kroppa täysin tottuu siihen, että joka päivä polkee sen satakilometriä eikä  oikeastaan tunnu missään (paitsi takapuolessa). Toki matkavauhtikin on eri kuin maantiepyöräilyssä. En nyt sitten tiedä paransiko retkipyöräily varsinaisesti kisavauhteja, mutta ei siitä tuskin haittaakaan ollut. Ainakaan pitkät lenkit ei enää tunnu niin pitkiltä kuin ennen kun on tottunut pyöräilemään monta tuntia putkeen. 

Pyöräkesään liittyen on tullut päivitettyä myös hieman pyörävarusteita. Vaikka pyöräilystä erittäin paljon pidänkin, niin siitä kurja laji se on, että kaikki varusteet tuntuu maksavan aina ihan älyttömästi ja itse pyöräkin on todellinen  rahareikä. Saksasta löytyi kuitenkin todella edulliset talvipyörähousut (jopa minulle sopivat) ja Suomesta talvikenkäsuojat ALElaarista. Ensi talvena aion todella toteuttaa työmatkapyöräilymissiota myös pakkasilla. Tosin näissä suomen kesäisissä keleissä talvipyöräilyvarusteille saattaa löytyä käyttöä jo varsin pian :D! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti