sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Hiihtovireessä!

Nyt on menossa hiihtolomaviikko. Koululaiset ja opiskelijat ovat lomilla ja toivottavasti viettäneet sitä ulkoilmasta nauttien, vaikka kelit nyt eivät ihan parhaat mahdolliset olleetkaan - ainakaan Savossa. Itse en täysimittaisesti lomailemaan päässyt, mutta vaikka kävinkin töissä alkuviikon (ma-ke) sain silti mukavasti hiihdeltyä työpäivien jälkeen. Viikosta tulikin hyvin hiihtopainoitteinen. Hyvä hiihtovire lähti oikeastaan käyntiin jo viikko sitten sunnuntaina 1.3. Siilinjärvellä hiihdetyssä Räsäukon laturetkestä (30km). Suksi luisti kuin unelma ja painelin menemään kuvitellen olevani vähintäänkin Therese Johaug (positiivista mielikuvaharjoittelua). Takaa porukka hiihti perääni kysellen: "mitkä voiteet sulla on?". Ilmeisesti hyvä luisto näkyi muillekin.

Perjantaina otin ensimmäistä kertaa osaa Ahmanhiihtoon Kolilla. Kyseessä oli 52km laturetki. Lähdettiin jo aamu seitsemältä ajelemaan kohti Pohjois-Karjalaa, jotta pääsisin starttaamaan aamupäivästä ennen latujen muuttumista lumimössöksi. Vaikka pääsin matkaan klo 10.15 niin luisto oli tällä kertaa aika nihkeä ja matkan teko huomattavasti takkuisempaa viikon takaiseen. Lunta oli kuitenkin mukavasti ja maisemat kolimaisen jylhät! Hetkittäin sain jopa luotua päähäni mielikuvan siitä, että hiihtelisin Lapin laduilla. 

Ahmanhiihto ei todellakaan sovi niille, jotka pelkäävät alamäkiä, eikä niille jotka eivät jaksa lykkiä ylämäkiä. Latuprofiili oli yhtä ylä- ja alamäkeä, mutta onneksi Puijolla hiihtäneenä olin tottunut sykevaihteluihin.



Räsävaaran nousussa alkoi sataa märkärättejä naamaan ja meno muuttui entistä tahmeammaksi. Taistelin kuitenkin loppuun asti, vaikka hiihtolaseissa olisi pitänyt olla pyyhkimet eteenpäin nähdäkseen. "Maalissa" ajauduin vielä paikallislehden toimittajan tenttiin, joka tiedusteli lähinnä hiihtotapahtuman tarjoiluista ja huollosta. Tarjoilut olivat melko "äijämäiset" (jos ei seurakin), sillä lähes joka huoltopisteellä oli munkkia ja makkaraa. Mutta siis kaiken kaikkiaan mukava tapahtuma ja varmasti osallistun uudestaankin!

Tänään hiihtoviikko huipentui Paulintaipaleen 54km laturetkeen Lapinlahdelta Tahkolle. Etukäteen jännitin mahtaako koko laturetki onnistua, lämpölukemat kun olivat reilusti plussan puolella ja ladut melkoista sohjoa. Reissusta tulikin neljän tunnin "jalkakylpy". Maalissa olin kuitenkin jälleen tyytyväinen ja hyvä mieli osallistumisesta. Kaiken hyvän lisäksi sain hiihtoseuraa jyväskyläläisestä triathlonistista Petteristä, joten matka taittui joutuisasti. Tahkon maisemat muistuttivat myös mieleen tulevat triathlon haasteet: täydenmatkan kisa 15.8. - enää reilu 5kk aikaa ennen H-hetkeä, hui!


Tässä loppuun vielä tämän viikon treenit:

su 1.3. 1h 40min vapaa hiihto (Räsäukon laturetki Siilinjärvellä) 30km, 1h 50min juoksua noin 20km
ma 2.3. 1h 50min vapaa hiihtoa n. 28km
ti 3.3. 1h 20min vapaa hiihtoa 20km
ke 4.3. 1h 10min juoksua, noin 14km + 20min kevyttä kävelyä
to 5.3. 2h vapaa hiihtoa, 30km
pe 6.3. 4h vapaa hiihtoa, 52 km (Ahmanhiihto Kolilla)
la 7.3. 25min juoksua (5km), 1h 15min uinti (3,8km)
su 8.3. Paulin taival laturetki 54km 4h (Lapinlahti-Varpaisjärvi-Tahko)


Hiihtokilometrejä kertyi yhteensä 214km.



Palauttavana toimenpiteenä penkkiurheilua, kunnon kahvit ja tummaa suklaata (suolarakeilla, nam!). Go Kaisa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti