sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Silmät auki

Tuttuun ympäristöön herkästi turtuu, eikä enää ymmärrä arvostaa tai pysähtyä ihastelemaan kotikulmien maisemia kun niiden ohitse tarpoo päivästä toiseen. Aina välilä yritän ihan tietoisesti ottaa "uusin silmin" -asenteen eli avata silmät sille kauneudelle mikä monesti arjessa jää huomaamatta. Täällä Kuopiossa siihen on erinomaiset mahdollisuudet, maisemat nimittäin hellivät ulkoilmaihmisen mieltä ja sydäntä - etenkin näinä päivinä kun aurinko paistaa. En monestikaan pidä juoksulenkillä kelloa mukana, jotta lenkistä ei tulisi syikkeiden tuijottamista ja vauhdin vahtaamista maisemien lipuessa ohi. Silloin malttaa pysähtyä kesken lenkin ihastelemaan auringonlaskua, lintujen laulua ja jäiden rätinää. Kovat harjoitukset on sitten asia erikseen. 

Harjoittelumentaliteettini urheilussa on, että harjoituksesta tulisi pääpiirteissään nauttia itsestään. Eikä vasta jälkeenpäin, vaikka toki vaikutukset kantavat harjoituksen jälkeiseenkin olotilaan. Mitä enemmän on tullut liikuttua, sitä enemmän on syntynyt kiitollisuuden tunne siitä, että ylipäänsä voin liikkua (yleensä ilman vammoja), voin kulkea naisena vapaasti kadulla yksin, voin hengittää raitista ilmaa ja ihastella luontoa melkeinpä saman tien kun astun kotiovesta ulos. Täällä meillä on monenlaisia etuoikeuksia ja vapauksia, joista toiset vasta haaveilevat. Joskus tuntuu suorastaan hullulta miksi ihmiset jättävät nämä mahtavat edut käyttämättä ja istuvat sisätiloissa päivästä toiseen!

Tässä kuvia tältä viikolta kuopiolaisista maisemista:


Jäiden paukahtelua Kallavedellä


Venekausi saa vielä odottaa. 
Oma soutuveneemme on ystäväpiirinkin käytössä.


Auringonlasku Peräniemellä

Jos mahdollista valitsen aina mieluummin raittiin ilman ja ulkoilun kuin sisäliikunnan (ja tästä johtuen jatkuvasti laiminlyön lihashuollon ja punttisaliharjoittelun - argh!). Toisaalta Suomen sääoloissa voi joskus olla parempi (ja turvallisempi) tehdä etenkin kovemmat harjoitukset sisällä kuin ulkona. Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa ratapyöräilyä Kuopiohallilla ja oikeastaan yllätyin positiivisesti. 2,5 tuntia meni nopeasti kuin siivillä, eikä kaarteetkaan olleet niin pahoja kuin luulin ,vaikka parhaillaan vauhtia oli 35km/h. No kesän tullen tietysti mieluummin harrastan tätäkin lajia ulkona!




Tässä vielä loppuun viikon 12 treenit:
ma 16.3 juoksu n.1h 30min
ti 17.3 pyöräily 2,5h (63km) työmatka
ke 18.3 uinti 50min (2,5km)
to 19.3 pyöräily 2,5h (63km)
pe 20.3 juoksu 1h 30min
la 21.3 spinning 1,5h + uinti 1h (3km)
su 22.3 ratapyöräily 2h 25min (75km) + juoksu 55min (10km)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti